NoticíesSense categoriaLes principals novetats per a aquesta campanya de Renda 2022

11 abril, 2023

Les principals novetats per a aquesta campanya de Renda 2022 són:

1. Plans de pensions

Es redueix la deducció d’impostos dels plans de pensions. Per a 2022, el límit quantitatiu màxim de reducció fiscal per aportacions personals al pla de pensions passa a ser de 1.500€ anuals, reduint-se en 500€ el límit anterior que estava establert en 2.000€ anuals.

No obstant això, aquest límit s’incrementa en 8.500€ anuals, fins als 10.000€ anuals, quan aquest augment provingui de contribucions empresarials a l’instrument de previsió social, o, com a novetat, d’aportacions del treballador al mateix pla de pensions per import igual o inferior a la respectiva contribució empresarial (en lloc dels 8.000€ addicionals establerts per a l’exercici 2021).

 

2. Nova deducció per maternitat

Una altra novetat que entra en vigor per a aquesta campanya de la renda 2022 és la nova deducció per maternitat per a mares amb nens menors de tres anys. Fins al moment la deducció només la podien aplicar les mares treballadores per compte d’altri o pròpia, excloent a aquelles dones en situació de desocupació, però enguany també poden optar les mares que perceben prestacions contributives o assistencials.

La deducció màxima serà de 1.200€.

 

3. Nou impost Temporal de Solidaritat per a les Grans Fortunes

S’introdueix un nou impost, presentat amb caràcter temporal i complementari a l’Impost sobre el Patrimoni que gravarà els patrimonis que superin els 3 milions d’euros, reduint-se en 700.000€ en concepte de mínim exempt.

Per a evitar la doble imposició que pot donar-se en aquells contribuents que resideixin en les Comunitats Autònomes on l’Impost sobre el Patrimoni no aquest bonificat, la norma permet deduir la quota de l’IP efectivament satisfeta. Per tant, solament tindrà repercussió per a aquells contribuents que resideixin en comunitats autònomes on l’Impost sobre el Patrimoni està bonificat al 100%.

Recordem que el termini voluntari per a la presentació de la declaració de l’IMPOST SOBRE LA RENDA DE LES PERSONES FÍSIQUES i IMPOST SOBRE EL PATRIMONI corresponent a l’exercici 2022 s’inicia el dia 11 d’abril i finalitzarà, tant per a les declaracions que resultin a ingressar com per a les que resultin negatives o a retornar, el 30 de juny. Per a les declaracions a ingressar amb domiciliació bancària el termini finalitza el 27 de juny.

 

Departament Fiscal

Aced Asesores, SLP

Tel.: 93 467 46 30

E-Mail: fiscal@acedasesores.com

 

Aced Asesores

Direcció:
C/. Consell de Cent, 304, pral. 1ª. A
08007 Barcelona

Contacte
934674630
AEDAF
Logo CEC
icab

©2020 Aced Asesores. Tots els drets reservats | Avís legal | Política de cookies | by rmdisseny