NoticíesSense categoriaEls inspectors critiquen que el Pla de Control Tributari no incideixi sobre l’Impost de Societats

12 febrer, 2022

L’Associació d’Inspectors d’Hisenda de l’Estat (IHE) ha criticat aquest dimarts que el Pla de Control Tributari i Duaner 2022 concedeixi el paper més rellevant a actuacions d’assistència i anàlisi per a fomentar el compliment voluntari en els principals impostos, especialment en l’IRPF i IVA, descartant que eines similars puguin aplicar-se a l’Impost de societats.

El missatge dona a entendre amb aquestes noves directrius que cal potenciar la recaptació a través del compliment en els dos impostos principals del nostre sistema , mentre que l’Impost de societats , amb seguretat, continuarà reduint la seva aportació al sistema, i sent objecte d’un control esporàdic pels òrgans d’Inspecció.

Per als inspectors de control de l’Impost de Societats continua sent difícil vigilar el compliment en aquest impost , la qual cosa provoca pèrdues de recaptació importants , que contrasten amb l’increment del nombre de societats a Espanya. La gran novetat serà la recuperació del control de les Sicav, encara que la consideren més «estètica que de gran importància».

En la seva opinió, les directrius del Pla de Control ofereixen “escasses novetats” més enllà de les esmentades actuacions per a fomentar el compliment voluntari, la qual cosa evidència, per als inspectors, «la lenta evolució de les estratègies de lluita contra el frau que duu a terme l’Agència Estatal d’Administració Tributària ( AEAT).

A grans trets i amb l’excepció de les actuacions de foment del compliment voluntari, dirigides especialment a petits empresaris i , en general, a persones que tinguin els suficients coneixements com per a beneficiar-se de l’assistència digital, el nou Pla de Control no conté grans novetats en allò que li dona nom : el control.

Així mateix, denuncien que la AEAT vesteix d’avanços o novetats aspectes relatius a la lluita contra el frau fiscal internacional, com el comerç electrònic, l’economia submergida o l’anàlisi de grans patrimonis, matèries que «venen repetint-se des de fa anys i amb escàs resultat pràctic».

Pel que fa el control en matèria de duanes, narcotràfic o contraban , els inspectors assenyalen que la AEAT segueix en la línia dels anys anteriors, mentre que en matèria de gestió recaptatòria tampoc aprecien «res nou».

Aced Asesores

Direcció:
C/. Consell de Cent, 304, pral. 1ª. A
08007 Barcelona

Contacte
934674630
AEDAF
Logo CEC
icab

©2020 Aced Asesores. Tots els drets reservats | Avís legal | Política de cookies | by rmdisseny