NoticíesSense categoriaDeducció del sou dels administradors d’una societat en l’impost de societats

13 setembre, 2023
Deducció del sou dels administradors d’una societat en l’impost de societats

La deducció com a despesa del sou dels socis societaris en l’impost de societats és cavall de batalla entre l’Administració tributària i les societats, qüestió sobre la qual el Tribunal Suprem s’ha pronunciat sobre aquest tema en diferents ocasions, si bé no de manera clarificadora.

En la recent Sentència de l’Alt Tribunal el passat 27 de juny de 2023 (rec. núm. 6442/2021), si bé en relació amb l’anterior regulació (TRLIS), aclareix les condicions perquè les retribucions dels administradors siguin deduïbles.

Quins requisits han de complir les retribucions dels administradors d’una societat per a ser deduïbles en l’impost de societats?

Per a ser deduïble en l’impost de societats les retribucions dels administradors d’una societat han de complir el següent:

  • Han d’estar correctament registrades en la comptabilitat de l’empresa.
  • Ha de poder acreditar-se mitjançant justificació documental el seu pagament, per la qual cosa ha de figurar el seu pagament en documents com l’extracte bancari de la societat.
  • Perquè sigui deduïble i evitar problemes amb l’Agència Tributària, ha d’haver estat previst en els estatuts, al costat de la forma de retribució i la quantia. El Tribunal Suprem entén que “si realment consta en Estatut que el càrrec d’administrador és retribuït i es precisa la manera de pagar-li, no és necessari que existeixi acord en junta, de manera que si no existeix un acord en la junta, aquesta no és una raó per si sola per a negar la deduïbilitat en l’impost de societats”.
  • En el cas que la societat estigui integrada per un soci únic no té sentit exigir el compliment del requisit de l’aprovació de la retribució als administradors en la junta general, per tractar-se d’un òrgan inexistent per a aquests negocis, ja que en la societat unipersonal el soci únic exerceix les competències de la junta general.

Per tant, les societats podran deduir en l’impost de societats les remuneracions dels seus administradors, sempre que la despesa estigui correctament registrada en la comptabilitat de l’empresa i es compleixin les condicions assenyalades.

Aced Asesores

Direcció:
C/. Consell de Cent, 304, pral. 1ª. A
08007 Barcelona

Contacte
934674630
AEDAF
Logo CEC
icab

©2020 Aced Asesores. Tots els drets reservats | Avís legal | Política de cookies | by rmdisseny